Israël op zoek naar erfgenamen Holocaustslachtoffers

Israël start een nieuwe zoektocht naar erfgenamen van Holocaustslachtoffers die nog bezittingen hebben in het land.

Aanleiding voor de zoektocht is een overeenkomst tussen het Joods Nationaal Fonds en Hashava, een organisatie die erfgenamen van slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog zoekt die bezittingen hebben in Israël.


De organisaties hebben samen afgesproken op zoek te gaan naar erfgenamen zodat bezittingen van hun voorouders uitgekeerd kunnen worden.

- advertentie -

Verschillende oorlogsslachtoffers investeerden voor de oorlog in het toenmalige mandaatgebied Palestina. Omdat men aan het eind van de oorlog bang was dat deze bezittingen door de Britten zouden worden geconfisqueerd, zette het Joods Nationaal Fonds de bezittingen op zijn naam. Op dit moment staan veel van deze bezittingen nog altijd op naam van het fonds.

Het Joods Nationaal Fonds en Hashava hopen dat de bezittingen nu alsnog terecht kunnen komen bij erfgenamen van Holocaustslachtoffers. Het gaat vooral om aandelen, kunstobjecten en stukken grond. De totale waarde bedraagt ruim 33 miljoen euro. Volgens de instellingen weten veel van de erfgenamen helemaal niet van het bestaan van bezittingen af omdat veel aankoopbewijzen in de oorlog zijn vernietigd.

Schindler's List
Deel van de lijst - Afb: eBay Op internet…
Foto: stock.xchng Rumoerige speelhallen, knipperende neonverlichting en luxe megahotels…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: