‘Jaar van de Mijnen’ start met voorstelling over Den Uyl

M2015 - Jaar van de Mijnen

M2015 – Jaar van de Mijnen

In 2015 is het vijftig jaar geleden dat toenmalig minister Den Uyl aankondigde de kolenwinning te stoppen. Het herdenkingsjaar M2015 trapt daarom af met een voorstelling over Den Uyl.

De voormalige mijnstreek organiseert een themajaar over haar herkomst, met een breed programma aan activiteiten en lange-termijnprogramma’s. Vijftig jaar na de toespraak van De Uyl is het volgens de organisatie tijd om de balans op te maken.

Welk effect hebben de mijnbouwjaren zelf en de jaren na de sluiting op het leven van vandaag de dag? En op welke manier helpt het mijnerfgoed huidige vraagstukken te adresseren?

Het mijnverleden is voor de provincie Limburg nog altijd actueel. Onlangs nog verzochten verschillende mijnbouwgemeenten het Rijk nog om Limburgers te compenseren die schade hebben aan hun huis als gevolg van de mijnbouw.

Bezoek voor meer informatie over het herdenkingsjaar jaarvandemijnen.nl

- advertentie -

Mijnsluiting in Limburg

Stadhuis van Maastricht (cc - Michielverbeek)
Stadhuis van Maastricht (cc - Michielverbeek)Vrijwel alle balken…
De goochelaar de geit en ik - Dirk Weber
De goochelaar de geit en ik - Dirk…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: