Jacobine Melis

Overzicht van artikelen geschreven door Jacobine Melis

Mijn naam is Jacobine Melis. Ik ben afgestudeerd Master of Arts in de archeologie. Mijn studie ben ik begonnen in Leiden waar ik mijn Bachelor heb behaald, waarna ik naar Groningen ging om me te specialiseren in de Archeologie van Nederland. Mijn interesses zijn breed: met mijn studie heb ik me gericht op Nederland vanaf de Romeinse tijd tot en met de Gouden Eeuw. Daarnaast lees ik graag boeken en artikelen en kijk ik graag programma’s over archeologie en over de Tweede Wereldoorlog.

Het opgraven van archeologische sites vind ik erg leuk en interessant om te doen, maar de crisis heeft er voor gezorgd dat er voor de beginnende archeoloog weinig werk te vinden is. Omdat ik niet goed stil kan zitten en me toch graag wil blijven richten op de archeologie, schrijf ik nu stukjes tekst over archeologische voorwerpen, structuren en dergelijke. Dit doe ik via Historiek, maar ook voor het Drents Museum en voor het tijdschrift Waardeel. Wel vind ik het lastig te bepalen waarover ik zal gaan schrijven. Dus heb je altijd meer willen weten over een bepaald voorwerp/gebied/volk, laat het me dan weten via: jacobine.melis@gmail.com

Op Historiek zijn de volgende artikelen van Jacobine Melis te vinden:

André Horlings is journalist en van 'vlak na de oorlog' (1945), wat…
Bart van ’t Ende is sinds 2013 recensent voor Historiek.net. Opgegroeid in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: