James Bond-objecten brengen 2 miljoen op

De Aston Martin in ‘Quantum of Solace’

Bij veilinghuis Christie’s zijn een groot aantal objecten verkocht uit de vijftigjarig geschiedenis van de James Bond-film. De veiling bracht in totaal ongeveer twee miljoen euro op.

Het topstuk was een Aston Martin DBS. De Aston Martin wordt beschouwd als hét merk van James Bond. De geveilde auto was te zien in de Bond-film Quantum of Solace uit 2008 en bracht ruim 3 ton op. Een titanium horloge dat hoofdrolspeler Daniel Craig in de nieuwe film Skyfalll droeg, werd afgehamerd op iets minder dan twee ton.

Veel van de objecten waren beschikbaar gesteld door Eon Productions, het bedrijf dat de Bond-films produceert. De opbrengst van de veiling gaat naar verschillende goede doelen, waaronder UNICEF.

- advertentie -

Meest memorabele 007 momenten

google-cultural-institute-kroning
Online expositie over de kroning van koningin Elizabeth II…
Buste van Julius Caesar
De aanslag op Julius Caesar - Reproductie naar een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: