Jan Huyghen van Linschoten, Itinerario (1596)

Jan Huyghen van Linschoten, Itinerario (1596)

Jan Huyghen van Linschoten, Itinerario (1596)

Jan Huyghen van Linschoten uit Enkhuizen neemt in 1583 dienst bij de Portugese vloot en verblijft tot 1589 te Goa in Voor-Indie, het huidige India.

Na terugkeer werkt hij zijn aantekeningen uit tot een aantal rijk geïllustreerde boeken, waaronder ‘Reys-gheschrift vande navigatien der Portugaloysers in Orienten’ (1595) en de – in de Expositie Topstukken getoonde – ‘Itinerario, voyage ofte schipvaert’. Wat Linschoten bij de Portugese ‘concurrenten’ leert, is van onschatbare waarde voor de Hollandse zeelui, en heeft aan het succes van Holland als internationale mogendheid belangrijk bijgedragen.

Afbeeldingen uit Jan Huyghen van Linschotens ‘Itinerario’ kunt u nu laten printen op een luxe kaartenset, posters, canvas, plexiglas of aluminium. Zie: www.kb.nl/webwinkel.

Lees ook: Jan Huyghen van Linschoten en de VOC

- advertentie -
Jan Huyghen van Linschoten, Itinerario (1596)

Jan Huyghen van Linschoten, Itinerario (1596)

Vorige topstuk

Volgende topstuk

 

Expositie Topstukken KB

Koninklijke BibliotheekVoor liefhebbers van geschiedenis en cultuur is er een unieke expositie te bezichtigen in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Uit de omvangrijke en meer dan tien eeuwen omspannende collectie van de KB selecteren de collectiespecialisten vier keer per jaar andere topstukken, die een gevarieerd beeld geven van de Nederlandse geschiedenis en cultuur. Op Historiek belichten we steeds een ander topstuk. Deze keer een afbeelding uit de Itinerario van Jan Huyghen van Linschoten (1596). Een overzicht van alle geplaatste topstukken is hier te vinden.

Koning Willem I in koningsmantelIn maart 1815 sprak…
Atlantic Charter
De Nederlandse ondertekening van het VN-verdrag - Foto:…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: