Jan Kruis en Thé Tjong-Khing: toptekenaars van tachtig

Afb: Nederlands Stripmuseum

Afb: Nederlands Stripmuseum

Het Nederlands Stripmuseum in Groningen heeft sinds zaterdag een expositiewand die gewijd is aan het werk van striptekenaars Jan Kruis en Thé Tjong-Khing.

De wand werd geopend tijdens de officiële presentatie van de eenmalige Jan Kruis Glossy, die is gemaakt omdat de tekenaar dit jaar tachtig is geworden.

De expositiewand, getiteld Toptekenaars van Tachtig, is geïnitieerd om de tachtigste verjaardag van zowel Kruis als Khing te vieren.

In stripkringen is Thé Tjong-Khing bekend als de tekenaar van Arman en Ilva en vele andere strips. Het grote publiek kent hem van zijn vele kinderboekillustraties. Khing won drie keer de Gouden penseel, de Woutertje Pieterse prijs en de Max Velthuijs-prijs voor zijn gehele oeuvre. Zaterdag wordt het dertiende deel van de bekroonde Khing-collectie uitgereikt.

- advertentie -

Gerelateerde uitgaven:

Stedelijk MuseumHet Stedelijk Museum Amsterdam heeft in een…
Nederlandse kunst na 1945
Nederlandse kunst na 1945In het Stedelijk Museum Schiedam

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: