Japanse keizer praat met oorlogsslachtoffers

De Japanse keizer Akihito en zijn vrouw Michiko zijn deze week in gesprek gegaan met Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Dat meldt de NOS.

De keizer en zijn vrouw gingen in gesprek met deelnemers van het zogenaamde Peace Exchange Program. Hier maken onder meer slachtoffers uit voormalig Nederlands-Indië deel van uit.

Het Peace Exchange Program is een uitwisselingsprogramma dat zich bezighoudt met de verwerking van het oorlogsleed en verzoening tussen Japanners en Nederlanders.

De huidige reis van het programma viel samen met het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Japan.

- advertentie -
De Tsjechische overheid heeft de Brit Nicholas Winton de hoogste onderscheiding van…
Mein Kampf
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag een geldboete van 1000 euro, waarvan…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: