Japanse luchthaven dicht vanwege WOII-bom

Willekeurige foto van een WOII-vliegtuigbom

Een grote luchthaven in de Japanse stad Sendai is gesloten nadat er een bom uit de Tweede Wereldoorlog is gevonden. De bom werd ontdekt tijdens werkzaamheden aan een van de landingsbanen.

Het gaat om een vliegtuigbom van 250 kilo. In verband met de vondst zijn alle 92 vluchten die voor vandaag gepland stonden geannuleerd. Vermoed wordt dat het een Amerikaanse bom is, maar helemaal zeker is dat nog niet.

Volgens bomexperts is de ontsteking van de bom nog intact en bestaat dus het risico dat hij ontploft. De stad Sendai bevindt zich in het noorden van Japan. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de luchthaven, die door de Japanners toen werd gebruikt als militaire luchtvaartschool, veelvuldig gebombardeerd. Vorig jaar liep de Japanse luchthaven veel schade op door de tsunami.

- advertentie -

Momenteel wordt bekeken of de vliegtuigbom vervoerd kan worden zodat hij elders gecontroleerd tot ontploffing kan worden gebracht.

SpitfireEen dezer dagen wordt, als alles meezit, in Myanmar…
Duif - Foto: stock.xchngIn een schoorsteen in het Britse…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: