Je kind versturen via PostNL

De pakketbezorgers hebben het in december razend druk. Vooral rond Sinterklaas en Kerst is het aantal pakketten dat dagelijks verstuurd wordt enorm. Bovenstaande foto dateert uit de beginperiode van de Amerikaanse pakketpost, rond 1913. Het gewone volk kon vanaf de oprichting van deze dienst ook grotere pakketten versturen via de post. Erg handig, meenden veel Amerikanen. De Amerikaanse postdienst stond echter gek te kijken toen ze kinderen als pakket ontvingen, met postzegels op hun kleding geplakt. Volgens het Amerikaanse onderzoeksinstituut Smithsonian werden er in de beginperiode tenminste twee keer kinderen als postpakket verstuurd. Ze werden in posttreinen geplaatst en door postmedewerkers bezorgd op het opgegeven adres. Toen de postdienst hoorde van deze praktijken werd het versturen van kinderen onmiddellijk verboden.

De foto hierboven is humoristisch bedoeld en moest vooral duidelijk maken hoe bizar het eigenlijk was dat sommige mensen hun kinderen per post wilden versturen.

Mocht u deze decembermaand overigens nog boeken willen bestellen, dan bent u van harte welkom in onze winkel. U kunt gerust zijn, we sturen geen kinderen mee met uw bestelling…

Ook leuk: Nep-post voor nazi-Duitsland
Meer historische foto’s
Ondertekening wapenstilstand Eerste Wereldoorlog (1918)
Op 11 november 1918 kwam er officieel een eind aan de Eerste…
Sinterklaas en Zwarte Piet op de motor (1947) - Nederlands Fotomuseum
Vanavond is het weer tijd voor het 'heerlijk avondje'. Sinterklaas mag op…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: