Jeep prins Bernhard geveild voor 24.000 euro

De geveilde jeep – Foto: Veilinghuis Troostwijk

Een jeep die nog van prins Bernhard (1911–2004) is geweest, is dinsdag geveild voor 24.000 euro. Veilinghuis Troostwijk heeft dat bekendgemaakt.

De jeep dateert uit 1945 en maakte onderdeel uit van een serie landbouwvoertuigen die in Maarssen ter veiling werden gebracht. Bieden op de jeep van de prins kon vanaf twintigduizend euro. In totaal werden er vijf biedingen uitgebracht. De jeep werd uiteindelijk afgehamerd op 24.000 euro.Wie het legervoertuig gekocht heeft is niet bekend. Prins Bernhard was een groot autoliefhebber en reed ook graag in jeeps.

- advertentie -

Tweeëneenhalf jaar geleden werd een andere voormalige jeep van de prins nog overgedragen aan Paleis Het Loo in Apeldoorn.

Herinneringscentrum Kamp WesterborkEind deze maand wordt in het Herinneringscentrum…
Richard WagnerEen Israëlisch orkest heeft dinsdag op een gerenommeerd…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: