Jeruzalem krijgt een Einstein Museum

Albert Einstein in 1947 – Foto: Library of Congress

In Israël komt een museum dat gewijd is aan de beroemde natuurkundige Albert Einstein (1879-1955). Dat melden Israëlische media.

De Israëlische regering heeft deze week unaniem ingestemd met de komst van het Albert Einstein Museum. Het is de bedoeling dat het museum gebouwd wordt in Jeruzalem. De regering heeft één miljoen shekel (ongeveer 205.000 euro) ter beschikking gesteld voor het project.Albert Einstein liet zijn archief na zijn dood aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem na. Het bevat ongeveer 80.000 documenten. Daarvan is onlangs een een kwart gedigitaliseerd en online toegankelijk gemaakt.

- advertentie -

Albert Einstein wordt gezien als de vader van de moderne natuurkunde en een van de belangrijkste natuurkundigen uit de geschiedenis van de mensheid. In 1999 riep Time Magazine hem uit tot meest invloedrijke persoon van de twintigste eeuw. De natuurkundige werd vooral beroemd met zijn relativiteitstheorieën. In 1921 ontving hij de Nobelprijs voor natuurkunde.

Lees ook: Albert Einstein (1879-1955)

Verzetsmuseum Amsterdam
Borduurwerk dat Titia Gorter in het Oranjehotel maakte -…
[caption id="attachment_14659" align="alignleft" width="265"]Foto: RijksmuseumDe Raad voor Cultuur is niet te spreken…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: