Jeugdboeken Bob Evers opnieuw uitgegeven

'Een overval in de lucht', het eerste deel van de Bob Evers-serie

‘Een overval in de lucht’, het eerste deel van de Bob Evers-serie

De bekende jeugdboekenserie over Bob Evers wordt opnieuw uitgeven. Uitgeverij Dutch Media Books heeft de rechten bemachtigd en zal de boeken zowel in print als digitaal heruitgeven.

Het eerste boek uit de serie verscheen in 1949: Een overval in de lucht. Geestelijk vader van de reeks is Willem van den Hout die de boeken publiceerde onder het pseudoniem Willy van der Heide. Nadat de auteur in 1985 overleed voltooide Peter de Zwaan nog twee nooit afgemaakte delen. Deze werden gepubliceerd als deel 33 en 36.

De hoofdrollen in de populaire kinderboekenserie worden vervuld door de jongens Arie Roos en Jan Prins en hun Amerikaanse vriend Bob Evers. Bij de verovering van een een goudschat strijken de vrienden een grote beloning op waardoor ze hierna veel reizen maken en avonturen maken.

Van de boeken zijn meer dan 5 miljoen exemplaren verkocht.

- advertentie -

Bob Evers-boeken bij Bol.com

De mummie werd onder meer met een CT-scan onderzocht (MMC / Jan van Esch)
In een ziekenhuis in Amersfoort is onlangs een bijna duizend jaar oude…
Sur la langue nationale
De werkgroep Verenigd Koninkrijk der Nederlanden van het Algemeen-Nederlands Verbond (ANV), een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: