Jo en Da Doyer

PRIKBORD – In haar boeken ‘Weleer’ en ‘Weleer II’ schrijft Clare Lennart over haar moeder en oom, de tweeling Da en Jo Doyer. Jo begon in 1893 als huisarts in Den Ham. Da logeerde vaak bij haar broer. Terwijl Jo zijn patiënten bezocht, schilderde Da de omgeving. Da had les aan de Amsterdamse School en werkte o.a. met Breitner. Jo vertrok in 1898 naar Aardenburg.

Wie weet meer van deze Jo en Da? Wie kent haar werk? Lees over Jo en Da Doyer mijn artikel op www.jrvanderkolk.nl

Afzender: Jan van der Kolk

- advertentie -
Ook een bericht plaatsen op Historiek?
PRIKBORD - Waar gaat het naar toe met de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt)?…
Willem van OranjeActeur Waldemar Torenstra blijkt een nazaat te…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: