John F. Kennedy 50 jaar later

PRIKBORD – Wehl en de moord op Kennedy – Ik neem u op maandagavond 18 februari om 20.00 uur in Zaal van Uhm te Wehl mee naar vrijdagavond 22 november 1963, bijna 50 jaar geleden. Waar was u en wat deed u toen u hoorde van de moord op president John F. Kennedy? Op die wat koude, druilige vrijdagavond wordt Wehl, net zoals de rest van de gehele wereld, opgeschrikt door de moord op president John F. Kennedy. Wat volgt is ontzetting (ongeloof), angst (voor een derde wereldoorlog), rouw en verdriet om een jonge weduwe (Jacqueline) en onzekerheid (weg was de hoop op een betere wereld).

Wie was eigenlijk president Kennedy? Tot 1960 een vrijwel onbekend figuur in Nederland. Ik vertel u op 18 februari over de opkomst van de Kennedy’s in de Verenigde Staten, Kennedy’s bijzonder wijze van campagne voeren, zijn politieke betekenis, de rol van Kennedy bij o.a. de bouw van de Berlijnse Muur, de Cuba-crisis en het Nieuw Guinea conflict, de schok die door de wereld ging tijdens de moord, de ontroering van de mensheid tijdens de begrafenis, de achtergronden van de moord en de vraag: wie heeft Kennedy vermoord?

En ik laat u wat beelden zien uit mijn Kennedy-verzameling, met o.a. meer dan 1000 boeken, honderden kranten, tijdschriften, maar ook posters, postzegels, munten, kaarten, herdenkingsborden, verkiezingsmateriaal, voorwerpen met zijn afbeelding, borstbeelden, tegeltjes (tja, wat eigenlijk niet?). Ik vertel u hoe ik gefascineerd ben geraakt door John F. Kennedy en hoe mijn verzameling tot stand is gekomen.

- advertentie -

Afzender: Harrie Leijten

Ook een bericht plaatsen op Historiek?
maand-van-de-geschiedenis-2013
Maand van de GeschiedenisDe tiende editie van de Maand…
PRIKBORD - In 1945 zijn de nodige goederen in beslag genomen door…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: