John Kerry legt krans in Hiroshima

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken heeft een bezoek gebracht aan het oorlogsmonument van Hiroshima, de Japanse stad die aan het Tweede Wereldoorlog zwaar door de Amerikanen werd gebombardeerd. Bij deze aanval, die een einde aan de oorlog moest maken, kwamen circa 140.000 Japanners om het leven.

Het was een beladen bezoek. Vooraf liet minister John Kerry al weten geen excuses aan te gaan bieden. Het bezoek stond wat hem betreft in het teken van de toekomst. Kerry is momenteel in Japan naar aanleiding van een bijeenkomst van de G7 waarbij onder meer gesproken wordt over de situatie in het Midden-Oosten.

President Obama

De minister kreeg een rondleiding in het atoombommuseum en legde een krans bij het monument. Na afloop gaf hij aan dat het museum eraan herinnert hoe belangrijk het is om te streven naar een wereld zonder kernwapens.

Volgens sommige geruchten is het bezoek van Kerry een voorbode van een bezoek van de Amerikaanse president aan Hiroshima. Barack Obama heeft in het verleden wel eens gezegd dat hij het een zou vinden de stad te bezoeken.

- advertentie -

Theodore Roosevelt in 1898
Prinses Beatrix opent volgende maand het Roosevelt Informatiecentrum in Oud-Vossemeer, de plaats…
Franklin Delano Roosevelt
Franklin Delano Roosevelt was het militaire genie achter de geallieerde overwinning in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: