John Leighton treedt toe tot Raad van Toezicht Rijksmuseum

Met ingang van 1 oktober 2016 is de Britse kunsthistoricus John Leighton toegetreden tot de Raad van Toezicht van het Rijksmuseum. Sinds 2006 is hij directeur van The National Galleries of Scotland.

Sir John Leighton studeerde kunstgeschiedenis aan de University of Edinburgh en aan de Courtauld Institute of Art in Londen. Van 1997 tot 2006 was hij directeur bij het Van Gogh Museum.

De Raad van Toezicht van het Rijksmuseum wordt voorgezeten door Jaap de Hoop Scheffer, voormalig secretaris-generaal van de NAVO en tegenwoordig hoogleraar Internationale Betrekkingen en Diplomatieke Praktijk aan de Universiteit Leiden, Faculty of Governance and Global Affairs (Den Haag). De overige leden van de Raad zijn: Abdelkader Benali (schrijver en programmamaker), Hans Goedkoop (historicus en presentator van het historische televisieprogramma Andere Tijden), Heleen Kersten (partner bij advocatenkantoor Stibbe), Marjan Oudeman (voorzitter College van Bestuur Universiteit Utrecht) en Chris Vogelzang (lid van de Raad van Bestuur van ABN AMRO N.V.).

John Leighton volgt Paul Huvenne (voormalig algemeen directeur Koninklijk Museum van Schone Kunsten Antwerpen) op die per 1 oktober de Raad van Toezicht heeft verlaten.

- advertentie -
Minister Jet Bussemaker (cultuur) heeft donderdag de Museummedaille uitgereikt aan Martijn Sanders.…
Diederick Wildeman, conservator zeevaartkunde & bibliotheekcollecties, kent de bibliotheek van Het Scheepvaartmuseum…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: