Jongen vindt mummie op de zolder van zijn oma

Still NOS

Still NOS

Een tienjarige jongen deed op de zolder van zijn oma onlangs een bijzondere vondst. In een grote kist die in een hoek van de zolder stond trof hij een mummie aan.

Of de mummie echt is, is nog niet duidelijk. Wel bekend is dat de opa van de jongen een in de jaren vijftig verschillende reizen maakte naar Noord-Afrika. Er bestond toen een levendige handel in mummies en mogelijk nam de man de mummie tijdens een van zijn reizen mee naar huis. Het stoffelijk overschot wordt door biologen in Berlijn onderzocht. Dan moet ook duidelijk worden hoe oud de mummie precies is.

Bij de grote kist waarin de mummie werd aangetroffen vond de jongen ook enkele kleinere kisten. Daarin zaten onder meer een dodenmasker en een oud-Egyptische urn. De NOS doet verslag:

- advertentie -

Gerelateerde boeken:

Premier Rutte tijdens een persconferentie - Still NOS De…
Kurhaus rond 1900Televisieprogramma Andere Tijden trapte het nieuwe…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: