Jongens richten ravage aan in mijnmuseum Kerkrade

Mijnwerkersmuseum Schacht Nulland - Foto: mvmt.nl

Mijnwerkersmuseum Schacht Nulland – Foto: mvmt.nl

Vier kinderen hebben in Kerkrade vernielingen aangericht in mijnwerkersmuseum Schacht Nulland. De kinderen, vier jongens in de leeftijd van 9 tot en met 11 jaar, zijn afgelopen weekend door de politie aangehouden.


De jongens gingen flink tekeer. Er werden honderd jaar oude foto’s vernield en brandblussers van de muren getrokken die vervolgens door de ramen werden gegooid. Verder werd er brand gesticht en poep op de muren van het museum gesmeerd.

De beheerder van het mijnmuseum wist een van de jongens te pakken te krijgen. Met een truc wist hij de medeplichters ook te pakken te krijgen. De museumbeheerder beloofde het jongetje dat hij al bij de kladden had gegrepen, 100 euro als hij zou vertellen met wie hij de vernielingen had aangericht. De tienjarige jongen hapte toe waardoor ook zijn vrienden opgepakt konden worden. De 100 krijgt hij overigens niet.

Oud koempels zwaar gedupeerd door inbraak en vernielingen Schacht Nulland

- advertentie -
Georges Seurat, Le Cirque, 1891 (Musée d’Orsay, Parijs)
Seurat. Meester van het Pointillisme Georges Seurat, Le…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: