Jordaanfilm ‘Bleeke Bet’ week gratis te zien

Bleeke Bet

De Jordaanfilm Bleeke Bet uit 1934 is een week lang gratis op internet te bekijken. Dat meldt video-on-demand platform Ximon.

De film is gebaseerd op een toneelstuk uit 1917 van Herman Bouber. Het verhaal speelt zich af in de Jodaan en draait onder meer om Bet, een eigenares van een groentewinkel die zich naast haar gewone werk ook bezig houdt met de illegale margarinehandel en huisjesmelken.

In de film volgen we onder meer de verloofden Jans, dochter van Bleeke Bet, en Ko die allerlei obstakels moeten

- advertentie -overwinnen om een gelukkig paar te worden. Een van de rollen wordt vertolkt door acteur en zanger Johan Heesters. De zanger brengt in de film onder meer het lied O mooie Westertoren ten gehore.

De film is geregisseerd door Alex Benno en Richard Oswald. Bekijk de film hier

Johan (Johannes) Heesters – De ode aan de Westertoren

TV CanonEr zijn al 50.000 stemmen uitgebracht op de…
NTR, AVRO en VPRODe cultuurredacties van de NTR, AVRO…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: