‘Jorge Zorreguieta voorlopig niet vervolgd’

‘Jorge Zorreguieta voorlopig niet vervolgd’

Jorge Zorreguieta wordt in Argentinië voorlopig niet vervolgd. De Argentijnse onderzoeksrechter Daniel Rafecas heeft dat gezegd tegen het ANP.

Begin deze maand werd in Argentinië aangifte gedaan tegen Zorreguieta. Nabestaanden van de militaire dictatuur vroegen om een strafrechtelijk onderzoek tegen hem omdat er nieuw bewijs zou zijn dat Zorreguieta in zijn periode als minister van Landbouw betrokken was bij de verdwijning van meerdere mensen.


De vader van prinses Máxima was tussen 1976 en 1981 onderminister en minister onder Jorge Videla. Het bewind van deze Videla wordt verantwoordelijk gehouden voor de dood en verdwijning van ongeveer 30.000 mensen.

De Argentijnse onderzoeksrechter Daniel Rafecas heeft aangegeven dat Zorreguieta voorlopig niet vervolgd wordt. Hij stelt dat zijn bureau honderden dossiers van het landbouwinstituut INTA onderzoekt. Bij het INTA-instituut verdwenen ten tijde van het Videla-regime tientallen medewerkers. Volgens de onderzoeksrechter ontbreekt vooralsnog echter overtuigend bewijs op basis waarvan mensen zouden kunnen worden aangeklaagd.

De komende tijd wordt er ook onderzoek gedaan in de INTA-archieven.

Still KRO BrandpuntEen voormalig medewerker van het Argentijnse landbouwinstituut…
oog-265
Foto: stock.xhngIn een tweeduizend jaar oud scheepswrak voor de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: