Journael van de wonderlijcke voyagie, 1684 – Olivier van Noort

In 1598 vertrok Olivier van Noort met vier schepen op een reis die tot doel had de westelijke route naar Azië te vinden. Drie jaar later keerde hij terug, met nog maar een schip en een fractie van de oorspronkelijke bemanning. Maar hij was wel de eerste Nederlander die een reis rond de wereld volbracht.

De eerste editie van zijn Beschryvinghe vande voyagie om den geheelen werelt cloot is van 1602; de hier getoonde is uit 1684. De afbeelding toont Vuurlanders die ondanks het barre klimaat naakt rondlopen. Dit boek is tot en met 21 juni te bekijken in de Expositie Topstukken: kb.nl/topstukken

Vorige topstukVolgende topstuk

Expositie Topstukken KB

- advertentie -

Koninklijke BibliotheekVoor liefhebbers van geschiedenis en cultuur is er een unieke expositie te bezichtigen in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Uit de omvangrijke en meer dan tien eeuwen omspannende collectie van de KB selecteren de collectiespecialisten vier keer per jaar andere topstukken, die een gevarieerd beeld geven van de Nederlandse geschiedenis en cultuur. Op Historiek belichten we steeds een ander topstuk. Deze keer: Journael van de wonderlijcke voyagie, 1684. Een overzicht van alle geplaatste topstukken is hier te vinden.

Mijnheer Prikkebeen (1858)
Mijnheer Prikkebeen (1858)Mijnheer Prikkebeen wordt algemeen beschouwd als…
De koningin op reis, 1923 (KB)
Dit 'Jubileums-prentenboek’ werd in 1923 uitgegeven ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig regeringsjubileum…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: