Regisseur ‘De Bezetting’ overleden

Milo Anstadt – Foto: Printscreen YouTube

In Amsterdam is afgelopen weekend de Nederlandse journalist, documentairemaker en schrijver Milo Anstadt overleden. Hij is 91 jaar oud geworden.

Milo Anstadt werd in 1920 geboren in de Poolse stad Lwów (momenteel Lviv, Oekraïne). Rond zijn tiende verhuisde hij met zijn ouders naar Nederland. Anstadt had een Joodse achtergrond en dook tijdens de Tweede Wereldoorlog daarom samen met zijn vrouw onder. Tijdens deze onderduiktijd zette hij zich in voor het verzet.Na de oorlog werd Anstadt journalist bij Vrij Nederland. Bij het grote publiek werd hij vooral bekend met de televisieserie De Bezetting. Anstadt regisseerde deze serie over de Tweede Wereldoorlog in Nederland. De Bezetting werd gepresenteerd door de bekende historicus Loe de Jong. Ook Ben Klokman werkte aan de serie mee. De serie, die tussen 1960 en 1965 werd uitgezonden, won een Nipkow-schijf.

- advertentie -

Anstadt schreef verder onder meer veel hoorspelen voor de VARA en maakte verschillende documentaires over Oost-Europa. Voor NRC Handelsblad schreef hij geregeld opiniestukken.

Soldaat van Oranje - De MusicalDe nieuwe cast van…
Het Herculesbeeld - Foto: RijksmuseumHet Rijksmuseum in Amsterdam en…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: