Dark
Light

Jubileumuitzending over 25 jaar Zomergasten

Auteur:
1 minuut leestijd

Zomergasten (Still YouTube)
Het televisieprogramma Zomergasten is deze zomer toe aan de vijfentwintigste editie. De VPRO blikt aankomende zondag terug op de afgelopen jaren.

Dit jaar worden de drie uur durende interviews afgenomen door de Belgisch muzikant en televisiemaker Jan Leyers. Documentairemaker Roel van Broekhoven gaat tijdens de jubileumuitzending van aankomende zondag (Nederland 2) in gesprek met de presentatoren die Jan Leyers voorgingen. In totaal zijn dat



twaalf presentatoren.

De eerste jaren, van 1988 tot 1995, werd het programma gepresenteerd door Peter van Ingen. Later werden de interviews onder meer afgenomen door Hanneke Groenteman, Joost Zwagerman, Adriaan van Dis en Joris Luyendijk.

In de jubileumuitzending komen ook een aantal personen aan het woord die een keer gast zijn geweest van het programma. In totaal zijn er al 125 mensen te gast geweest.

De jubileumuitzending, getiteld Volgende fragment: de verhalen achter 25 jaar Zomergasten, is zondag ook live te zien in theater De Uitkijk in Amsterdam, het oudste filmtheater van Nederland.

Preview van de jubileumuitzending Zomergasten

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Donateurs ondersteunen ons project en dragen direct bij aan de uitbreiding van ons archief.

Meer informatie

Zelfde rubriek

×