Jubileumversie Grote Geschiedenisquiz

De Grote Geschiedenisquiz viert dit jaar een jubileum: het programma bestaat 15 jaar. Daarom nodigt de NTR geschiedenisfanaten uit voor een speciale online jubileumquiz. In aanloop naar de uitzending op 3 juni kunnen zij vanaf donderdag 19 mei meespelen in een bijzondere jubileumversie van de quiz op www.ggq.nl.

Het spel staat volledig in het teken van vijftien jaar Grote Geschiedenisquiz. Uit ieder van de voorafgaande jaren wordt één vraag gesteld. Enkele van de vragen: hoeveel Marokkanen telde Nederland in 1960? En waarom werden in 1877 schedels ontvreemd van een kerkhof op Urk? Voor de winnaars liggen er mooie prijzen klaar. De vijf deelnemers met de hoogste score winnen een historisch verrassingspakket.

De NTR organiseert de Grote Geschiedenisquiz in samenwerking met Historisch Nieuwsblad en NRC Handelsblad. Ook de tv-uitzending kent nieuwe elementen naar aanleiding van het jubileum.

Boek: Grote Geschiedenis Quiz – Het oefenboek

- advertentie -

Op 16 april 1942 vallen de Duitsers binnen bij de Amsterdamse Diamantbeurs.…
Henriette Boas - cc - Nationaal Archief
Henriette Boas (1911–2001) promoveerde in 1938 cum laude op een dissertatie over…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: