Jules Verne (1828-1905) – Schrijver avonturenromans

Vader van de science fiction

Ter gelegenheid van de 183e geboortedag van de Franse schrijver Jules Verne (1828-1905), is dinsdag op de startpagina van Google een speciaal Google-logo te zien.

Google Doodle ter gelegenheid van de 173e geboortedag van Jules Verne

Google Doodle ter gelegenheid van de 173e geboortedag van Jules Verne

Jules Verne schreef een groot aantal avonturenromans en wordt beschouwd als één van de grondleggers van het sciencefictiongenre. Soms wordt hij daarom ook wel ‘de man die de toekomst uitvond’ genoemd.

In de wonderlijke reisverhalen die de Fransman vanaf 1862 schreef komen verschillende uitvindingen voor die later ook daadwerkelijk zijn gedaan. Voorbeelden daarvan zijn de tank en de beeldtelefoon. Ook voorzag de schrijver in zijn tijd bijvoorbeeld al een menselijke reis naar de maan.

Reis om de wereld in 80 dagen

Tot de bekendste boeken van Jules Verne behoren Reis om de wereld in 80 dagen, Reis naar het middelpunt van de aarde en 20.000 mijlen onder zee. Laatstgenoemde boek wordt verbeeld in het speciale thema-logo dat Google dinsdag op zijn startpagina heeft geplaatst. Via de hendel rechts kan er met de onderzeeboot van kapitein Nemo, de Nautilus, het ware over de zeebodem gereisd worden. Besturing via de pijltjestoetsen of de muis.

- advertentie -

Jules Verne: The Father of Science Fiction

De Britse componist John Barry is zondagnacht op 77-jarige leeftijd overleden. Hij…
Postzegel waarmee de reis van Yuri GAgarin werd herdacht
De Sovjet-piloot en kosmonaut (Russisch voor ruimtevaarder) Yuri Gagarin maakte op 12…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: