‘Jump’-foto Marilyn Monroe brengt 100.000 dollar op

De geveilde foto van Marilyn Monroe – Foto: Sotheby’s

Bij veilinghuis Sotheby’s is een bijzondere foto van actrice Marilyn Monroe geveild voor een bedrag van 100.000 dollar.

De foto, in 1959 gemaakt door fotograaf Philippe Halsman, toont een springende Marilyn Monroe. Philippe Halsman werd beroemd met zijn foto’s van springende beroemdheden.

Behalve van Marilyn Monroe maakte hij bijvoorbeeld ook springfoto´s van bekende figuren als Richard Nixon, María Félix, Audrey Hepburn en Wallis Simpson.

- advertentie -

Sotheby’s verwachtte dat de foto van Marilyn Monroe zo’n vijftigduizend dollar op zou brengen. Er werd echter maar liefst 100.000 dollar voor betaald, een record voor een foto van Halsman.

Slideshow van ‘jump’-foto’s van Philippe Halsman:

Gerelateerde boeken:

James Earl RayIn Amerika zijn onbekende videobeelden opgedoken van…
Margaret ThatcherDe Britse oud-politica Margaret Thatcher is maandagochtend na…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: