Jury Libris Geschiedenis Prijs bekend

Libris Geschiedenis Prijs

De samenstelling van de jury van de Libris Geschiedenis Prijs van dit jaar is bekend. Jury-voorzitter is historica en FNV-voorzitter Agnes Jongerius.

De Libris Geschiedenis Prijs gaat jaarlijks naar het beste historische boek van dat jaar. Het gaat dan om boeken die voor een breed publiek toegankelijk zijn. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt tijdens de Nacht van de Geschiedenis.

De jury van 2011 wordt gevormd door Carla Boos (eindredacteur NTR-televisie),

- advertentie -Erik Schilp (directeur Nationaal Historisch Museum), Marjan Schwegman (directeur NIOD), Frans Smits (hoofdredacteur Historisch Nieuwsblad), Martin Sommer (redacteur Volkskrant) en Henk te Velde (hoogleraar Vaderlandse Geschiedenis).

De winnaar van de prijs ontvangt op 22 oktober 2011 uit handen van juryvoorzitter Agnes Jongerius een cheque van twintigduizend euro. De longlist voor de Libris Geschiedenis Prijs wordt begin juni bekendgemaakt. Vorig jaar ging prijs naar David Van Reybrouck voor zijn boek Congo. Een geschiedenis.

Foto: IDTV De historische film Black Butterflies met in…
Ganstrekken in Grevenbicht - Afb: Still L1Traditiegetrouw wordt in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: