Jury positief over Kamp Westerbork en Vredespaleis

Kamp Westerbork

Kamp Westerbork

Een internationale jury heeft vandaag bekend gemaakt positief te zijn over de voordracht van Kamp Westerbork en het Vredespaleis in Den Haag voor de titel Europees Erfgoed.


Zes landen hadden hiervoor in totaal negen voordrachten gedaan. Kamp Westerbork en het Vredespaleis behoren tot de vier inzendingen die van de jury een positief advies kregen.

Begin 2014 beslist de Europese Commissie of Kamp Westerbork en het Vredespaleis daadwerkelijk de titel Europees Erfgoed krijgen. Minister Bussemaker:

‘De jury erkent hiermee dat de twee Nederlandse inzendingen belangrijk zijn voor de recente geschiedenis van Europa. Volgens de jury voldoen Kamp Westerbork en het Vredespaleis aan alle criteria voor het Europees Erfgoedlabel: grote Europese betekenis, goed management en een sterk plan om hun Europese dimensie te presenteren.’

De Raad voor Cultuur stelde eerder in hun advies dat Kamp Westerbork en het Vredespaleis belangrijke, in zekere zin naar elkaar verwijzende gebeurtenissen uit de recente geschiedenis van Europa vertegenwoordigen.

- advertentie -
Mondriaan FondsMusea die samenwerken komen in aanmerking voor…
Jodenster - Foto: CCEen Groningse studentenvereniging heeft voor…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: