Kaartverkoop Nacht van de Geschiedenis van start

Nacht van de Geschiedenis 2013
Nacht van de Geschiedenis 2013
De voorverkoop voor de Nacht van de Geschiedenis, die dit keer in het gehele Rijksmuseum wordt gehouden, is vrijdag van start gegaan.

Volgens de organisatie is de Nacht van de Geschiedenis “hét historische event voor allesweters én leergierigen op het gebied van het Nederlandse en andere koningshuizen”. Het evenement vindt plaats op zaterdag 5 oktober. De geschiedenisnacht is het feestelijke begin van de Maand van de Geschiedenis die door het Nederlands Openluchtmuseum wordt georganiseerd. Thema van de geschiedenismaand is dit keer Vorst & Volk.

Groot programma-aanbod

Tijdens de Nacht van de Geschiedenis (19.30-01.00 uur) kan in het vernieuwde Rijksmuseum een keuze worden gemaakt uit een groot programma-aanbod, bestaande uit debatten, interviews, nachtsymposia, een voorproefje van een nieuwe historische tv-serie en de traditionele Petje op, Petje af quiz. Journalist en publicist Ian Buruma is gastspreker en verschillende conservatoren van het Rijksmuseum geven een opfriscursus over de historische royalty. Tijdens de nacht worden ook de vijf genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs geïnterviewd.

De avond wordt afgesloten met een feest in het Atrium. Kaarten kosten twintig euro per stuk en kunnen besteld worden via de website van het Rijksmuseum. Meer informatie over het event is te vinden op www.nachtvandegeschiedenis.nl

- advertentie -
Museum Villa Mondriaan - Foto: villamondriaan.nl
Museum Villa Mondriaan - Foto: villamondriaan.nlDe 24-jarige Anne…
Toon Hermans - Foto uit de collectie Merkelbach (Stadsarchif Rotterdam)
Toon Hermans - Foto uit de collectie Merkelbach…

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net