Kaasmuseum in Alkmaar dicht vanwege herinrichting

Hollands Kaasmuseum in Alkmaar

Hollands Kaasmuseum in Alkmaar

Het Hollands Kaasmuseum in Alkmaar gaat drie maanden dicht in verband met een grote herinrichting.

Vanaf 1 oktober is het een museum aan het Waagplein in de kaasstad de werkvloer zijn van verhuizers, vakmensen en museuminrichters om een gloednieuwe presentatie neer te zetten die het verhaal van ‘Koe tot kaas’ vertelt.

De vernieuwingen moeten een goed beeld geven van het kaasmaakproces en de historie in Holland hiervan. Kinderen kunnen er straks interactief leren over deze geschiedenis. Eerder deze maand ontving het Kaasmuseum zijn miljoenste bezoeker. Gedurende de herinrichting zijn de ontwikkelingen te volgen via de Facebook-pagina van het museum.

Entree van Museum Het Prinsenhof Vanwege een grote…
Foto: Anne Frank Huis / Guus DubbelmanHet Anne…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: