Kabinet trekt 7,5 miljoen uit voor culturele hoofdstad

Kabinet trekt 7,5 miljoen uit voor culturele hoofdstad

In 2018 leveren Nederland en Malta een Culturele Hoofdstad van Europa. Het kabinet heeft deze week bekendgemaakt dat de stad die straks tot culturele hoofdstad wordt gekozen een financiële ondersteuning van 7,5 miljoen euro krijgt.

Namens Nederland zijn nog drie steden in de race: Eindhoven, Maastricht en Leeuwarden. Begin september beslist een internationale jury welke Nederlandse stad zich in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa mag noemen.


Van de 7,5 miljoen die het kabinet uittrekt voor de culturele hoofdstad is 5 miljoen afkomstig van het ministerie van Cultuur. Het resterende deel komt van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

- advertentie -

De drie steden hadden overigens op een grotere kabinetsbijdrage gerekend. Maastricht verwachtte 8,5 miljoen, Leeuwarden rekende op 10 miljoen euro en Eindhoven zelfs op 20 miljoen euro.

Aanvankelijk waren ook Den Haag en Utrecht in de race voor de titel. Die steden vielen eind vorig jaar echter af. Namens Nederland zijn eerder Amsterdam (1987) en Rotterdam (2001) al Culturele Hoofdstad van Europa geweest.

Steinway & SonsHet wereldberoemde pianomerk Steinway & Sons wordt…
Het geveilde schilderij van Canaletto - Afb: Christie's Een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: