Kamercommissie brengt bezoek aan Srebrenica

Begraafplaats bij Srebrenica – Foto: CC / Michael Büker

De Kamercommissie voor Europese Zaken brengt donderdag een officieel bezoek aan Srebrenica. Ze praten onder meer met nabestaanden van de slachtoffers van het drama in Srebrenica.

Het is voor het eerst sinds de val van de moslimenclave in 1995 dat Srebrenica officieel wordt bezocht door een groep parlementariërs. De afgelopen jaren zijn individueel wel verschillende Kamerleden en ministers in Srebrenica geweest.

De vaste Kamercommissie

- advertentie -voor Europese Zaken is in Bosnië vanwege de mogelijke toetreding van Bosnië en Montenegro tot de EU. De leden van de commissie brengen donderdag ook een bezoek aan de officiële begraafplaats in Potocari. Daar zal ook een krans gelegd worden.

Volgens Raymond Knops (CDA), voorzitter van de delegatie, zijn de parlementariërs zeer welkom in Srebrenica. Hij zei dit donderdag tegenover Radio1.

Het leven is vurrukkullukDe leescampagne Nederland Leest staat dit…
All Things Must PassDe Amerikaanse rockfotograaf Barry Feinstein is…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: