Kamp Amersfoort verkoopt stukjes prikkeldraad

Prikkeldraad – Foto: stock.xchng

Bij voormalig Kamp Amersfoort is momenteel een tentoonstelling te zien over archeologische vondsten die in en rond het kamp zijn gedaan. Naar aanleiding van de tentoonstelling zijn er zogenaamde herinneringsplankjes gemaakt met daarop een stukje prikkeldraad van het kamp.

Het gaat om prikkeldraad dat tijdens een archeologische opgravingen in 2011 is gevonden. De herdenkingsplankjes met


- advertentie -

Kamp Amersfoort

daarop een stukje prikkeldraad worden verkocht voor tien euro per stuk. Met deze actie wil Kamp Amersfoort aandacht vragen voor het “belang van tastbare sporen”.

De tentoonstelling – getiteld Voorwerpen van Toen, Archeologie van Nu – is georganiseerd door vrijwilligers. Via informatiepanelen en vitrines kunnen bezoekers kennis nemen van tastbare sporen die herinneren aan het kamp. Voormalig Kamp Amersfoort:

Niet alleen ooggetuigen en archieven zijn een belangrijke bron van informatie over Kamp Amersfoort. Ook vondsten, hoe onbeduidend ze soms ook lijken, kunnen een bijzonder verhaal vertellen. Deze tentoonstelling maakt dat duidelijk.

In de tentoonstelling worden twee archeologische opgravingen belicht die onlangs in de omgeving van het kamp werden gedaan. Er werd onder meer onderzoek gedaan naar loopgraven en een stelling voor afweergeschut op het terrein van Kamp Amersfoort. Tijdens de opgravingen kwamen verschillende voorwerpen naar boven die een directe relatie hebben met het kamp.

In de tentoonstelling wordt ook de hulp ingeroepen van het publiek. Tijdens de opgraving werden namelijk ook zo’n 150 gevonden ‘naamplaatjes’ gevonden, waarop in spiegelbeeld namen en adressen werden aangebracht. Tot nu toe is de herkomst van die plaatjes nog onduidelijk. De tentoonstelling loopt tot en met februari 2013.

Kokertje om de poot van de duif - Foto:…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: