Kanonskogel uit Tachtigjarige Oorlog gevonden

De kanonskogel uit de Tachtigjarige Oorlog (Politie Denekamp)

De kanonskogel uit de Tachtigjarige Oorlog (Politie Denekamp)

In Denekamp is een kanonskogel gevonden die waarschijnlijk is gebruikt tijdens de Tachtigjarige Oorlog. De politie heeft dat bekendgemaakt.


Het object werd gevonden tijdens graafwerkzaamheden bij een woning aan de Wilhelminastraat in Denekamp. Omdat de politie even vermoedde dat het om een explosief ging, werd de Explosieven Opruimingsdienst erbij gehaald. Het bleek echter om een oude, ongevaarlijke kanonskogel te gaan.

Vermoed wordt dat het projectiel rond 1580 werd gebruikt. Prins Maurits trok zich toen met een leger terug na de val van vestingstad Oldenzaal.

Stichting Heemkunde Denekamp hoopt dat de kanonskogel over enige tijd lokaal tentoongesteld kan worden.

Fragmenten die van de Torvosaurus gurneyi gevonden zijn
Fossiel van de Torvosaurus tanneri - Foto: CCDe…
Bij nader inzien
Kaart met daarop de 31 Odyssee-projecten (NWO)De afgelopen…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: