Kapitein Duivel, een historisch ‘Face-boek’

Kapitein Duivel

Kapitein Duivel

Historica Liesbeth Sparks, die in 2008 afstudeerde op haar scriptie over ‘geweld op zee’ in het zeventiende-eeuws Europa, heeft een bijzonder project voor kinderen gelanceerd. Op haar website wordt de komende zes maanden iedere week een hoofdstuk gepubliceerd van een interactief historisch verhaal: Kapitein Duivel.


Het verhaal speelt zich af aan het begin van de zeventiende eeuw. Een man uit Dordrecht, geboren onder de naam Simon Danseker maar bekend als kapitein Duivel, reist in 1606 over de Middellandse Zee en rooft schip na schip. Hoe het verhaal over de bijzondere kapitein precies loopt staat nog niet helemaal vast. Liesbeth Sparks:

Ik betrek lezers op twee manieren bij ‘Kapitein Duivel’: in de eerste plaats doordat zij invloed kunnen uitoefenen op het verhaal. Via polls, op Facebook en de website, beslissen ze niet alleen mee over de naam van de hoofdpersoon, maar ook over plotwendingen en moordwapens… En in de tweede plaats door offline bonussen. De eerste lezers die zich inschrijven krijgen iedere maand met de post een bijzondere bonus: een geheimzinnige brief, bijvoorbeeld, of een mysterieuze puzzel. Meedoen kost geen geld.

De hoofdstukken van het historische ‘Face-boek’ worden vanaf 1 september gepubliceerd op kapiteinduivel.nl. Het verhaal is bedoeld voor lezers vanaf ongeveer elf jaar.

Trailer van Kapitein Duivel:

- advertentie -
Elmore Leonard op de boekenbeurs van Miami in…
[caption id="attachment_6792" align="alignleft" width="265"] Jazzpianiste Marian McPartland (95) overledenDe Amerikaanse jazzpianiste Marian…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: