Karl Marx op een creditcard

De Karl Marx creditcard

Een bank in het Oost-Duitse Chemnitz heeft onlangs creditcards uitgegeven met daarop de beeltenis van de beroemde Duitse filosoof en econoom Karl Marx (1818-1883).

De bank had een online wedstrijd uitgeschreven. Klanten konden kiezen uit tien verschillende afbeeldingen voor op de creditcard, waaronder ook een beeld van een paleis, kasteel of race-baan. De afbeelding van Karl Marx bleek echter het populairst.Chemnitz en Karl Marx hebben een bijzondere band. In 1953 werd de naam van de stad door de regering van de DDR zelfs veranderd in Karl-Marx-Stadt. In het centrum van Chemnitz is ook enorme buste van de Duitse filosoof te vinden.

- advertentie -
De kroonluchterBij veilinghuis Christie's wordt volgende week een bijzondere…
Amsterdam in 1538 – Cornelis Anthoniszoon
Amsterdam in 1538, plattegrond van Cornelis Anthonisz.Het oudste huis…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: