Kasteel van Eindhoven in 3D (animatie)

Voor een project van de archeologische vereniging AWN Eindhoven maakte Rob Schlooz een 3D animatie van het Kasteel van Eindhoven. Een filmpje van de animatie plaatste hij recent op YouTube.

Aangezien het Kasteel van Eindhoven niet meer bestaat is het extra interessant om het bouwwerk via 3D te kunnen bekijken. Het kasteel maakte ooit onderdeel uit van de Eindhovense stadsversterkingen. Begin zeventiende eeuw was er vanwege verschillende aanvallen en plunderingen weinig meer van het bouwwerk over. In de loop van de zeventiende eeuw werd het kasteel stukje bij beetje verder gesloopt.

Rob Schlooz maakte voor zijn animatie gebruik van oude afbeeldingen van het kasteel. De animatie is gemaakt naar aanleiding van het project ‘Eindhoven in de Middeleeuwen’, waarbij een poging wordt gedaan het middeleeuwse Eindhoven voor een educatieve animatie, spel of VR-omgeving na te bouwen.

- advertentie -

Via Dichtbij.nl

Buste van de Romeinse keizer Handrianus
Toen keizer Hadrianus over het Romeinse Rijk regeerde, van 117 tot 138,…
Spelshow met Willem Ruis (Beeld & Geluid)
“De AVRO zei ‘wij moeten ook zo’n show!’, en stuurde me naar…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: