KB gaat op zoek naar bijzondere historische vondsten

Je Beste Vondst

Je Beste Vondst

De Koninklijke Bibliotheek gaat net als vorig jaar op zoek naar bijzondere historische vondsten. De nationale bibliotheek roept het publiek de komende tijd op om mooie verhalen over ontdekkingen te delen.


De campagne Je Beste Vondst werd een jaar geleden voor het eerst georganiseerd. Toen won een lid van de historische vereniging Voorburg, Kees van der Leer, met zijn verhaal Verboden liefde (zie hieronder).

Voor de editie 2013-2014 is de Koninklijke Bibliotheek op zoek naar nieuwe verhalen rond historische ontdekkingen:

Heeft u een opmerkelijk verhaal over de geschiedenis van uw woonplaats of familie? Bezit u, of iemand uit uw omgeving, een voorwerp met een intrigerende historie? Of heeft u in online bronnen iets ontdekt waardoor uw historisch of genealogisch onderzoek een verrassende wending heeft gekregen? Laat het ons weten!

Wie een bijzondere ontdekking heeft gedaan kan dit tot 18 oktober laten weten door een mail te sturen naar jebestevondst@kb.nl (maximaal 150 woorden). Een vakjury selecteert uit de inzendingen vervolgens acht ontdekkingen die meedingen naar de titel Beste vondst 2013/2014. Bezoek voor meer informatie de website van de KB.

- advertentie -

De Beste Vondst van vorig jaar:

Google viert vijftiende verjaardag

[caption id="attachment_37214" align="alignleft" width="265"] Google viert vijftiende verjaardag

Zoekmachine Google bestaat vrijdag vijftien…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: