Kentucky

Vlag van Kentucky

Vlag van Kentucky


Staat in het westen van Amerika. Kentucky heeft een totale oppervlakte van 104.749 km² en ongeveer 4,3 miljoen inwoners. Bijnaam van de staat luidt Bluegrass State.

Aan de naam van de staat is al te zien dat het gebied vroeger bewoond werd door verschillende indianenstammen. De naam Kentucky is namelijk afgeleid van het indiaanse Ken-tah-teh wat zoveel betekent als ‘land van morgen’.

De huidige staat Kentucky maakte vroeger deel uit van de staat Virginia. Op 1 juni 1972 werd Kentuky officieel een aparte staat en trad het toe tot de Verenigde Staten. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865) verklaarde de staat zich aanvankelijk neutraal, maar nadat in september 1861 een leger van de Geconfedereerde zuidelijke staten van Amerika de staat binnenviel koos Kentucky toch de kant van de Unie van noordelijke staten.

- advertentie -
De staat Kentucky in het rood gemarkeerd

De staat Kentucky in het rood gemarkeerd

Motto van de staat KentuckyVlag en motto
De vlag van Kentucky is ontworpen door de Amerikaanse kunstdocent Jesse Cox en werd in 1918 in gebruik genomen. Op de blauwe vlag is het zegel van de staat te vinden waarin twee vrienden te zien zijn die elkaar omarmen. Om deze afbeelding heen is het beroemde motto van de staat te vinden: “United We Stand, Divided We Fall”. Deze zin is afkomstig uit het lied The Liberty Song dat tijdens de Amerikaanse Revolutie (1775-1783) veel gezongen werd. Onder het zegel zijn twijgjes te zien.

Link:

Vlag van Kansas In het midden van Amerika gelegen…
Vlag van Louisiana In het zuiden van Amerika gelegen…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: