‘Kerkdienst’ Melchers brengt 88.350 euro op

Kerkdienst – Gari Melchers

Het schilderij Kerkdienst van de Amerikaanse schilder Gari Melchers (1860-1932) is dinsdag bij Sotheby’s in Amsterdam geveild voor een bedrag van 88.350 euro. Het was voor het eerst in twintig jaar dat er in Nederland een doek van Melchers ter veiling kwam.

Het schilderij is gekocht door het Amerikaanse Telfair Museum of Art. Het werk is afkomstig uit de collectie van Walther Rathenau (1867-1922), een invloedrijke Joodse industrieel en de oprichter van de Deutsche Demokratische Partei. Begin jaren twintig was deze Rathenau minister van Herstel en minister van Buitenlandse Zaken. Rathenau’s liberale visie zette kwaad bloed bij Duitse nationalisten. In 1922 werd hij vermoord door leden van de rechts-extremistische organisatie OC. Rathenau was toen net aangesteld als minister van Buitenlandse Zaken.Gari Melchers

De Amerikaanse schilder Gari Melchers was in zijn tijd een van de belangrijkste Amerikaanse voorvechters van het naturalisme. In 1884 vestigde hij zich in Egmond aan Zee waar hij gefascineerd raakte door de lokale bevolking. Dit is ook te zien op het dinsdag geveilde schilderij dat volgens Sotheby’s een hoogtepunt uit het oeuvre van de schilder is.

- advertentie -

Het veilinghuis verwachtte vooraf dat het schilderij tussen de 50.000 en 70.000 euro op zou brengen.

Ovartaci's bedBij Museum Het Dolhuys in Haarlem is vanaf…
Een naakte 'moeder India' - M.F. HussainDe controversiële Indiase…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: