Kerstgroet uit de oorlog komt na 71 jaar aan

Bij Engelbert Josef Bergmann viel dinsdag een wel heel bijzonder kerstkaartje op de deurmat. De Duitser ontving een kerstkaart die maar liefst 71 jaar geleden verstuurd werd. De kaart was geadresseerd aan zijn grootvader.

De kaart werd op 16 december 1941 geschreven door Emil Adam, een Duitse militair die was gelegerd op Jersey, een eiland voor de kust van Normandië dat onder de Britse kroon valt.


- advertentie -

Hij stuurde de kaart naar de grootvader van Engelbert Josef Bergmann en wenste hem Frohe Weihnachten.

Doordat verzetsstrijders destijds een Duits veldpostkantoor op het eiland overvielen en enkele tientallen soldatenbrieven stalen, bereikte de kaart nooit zijn bestemming. De ruim tachtig brieven die tijdens de oorlog door de verzetsleden werden gestolen, werden onlangs aan het postbedrijf van Jersey overgedragen. Het is de bedoeling dat de kaarten allemaal alsnog bezorgd worden.

België VrijSinds afgelopen vrijdag zijn op een speciale website…
Een levende ‘Rosie the Riveter’ aan het werk in een fabriek – Foto: Hollem, Howard R.
Helden zijn doorgaans personen die opvallen door het tonen van grote moed…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: