Kijken in het depot van het Museum van de Twintigste Eeuw

Foto: Museum van de Twintigste Eeuw

Het Open Depot van het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn is onlangs opnieuw ingericht. Bezoekers krijgen er een beeld van de brede collectie die het museum verzamelt.

Het museum verhuisde in oktober vorig jaar naar een oude gevangenis op het Oostereiland Hoorn. Na die verhuizing besloot het museum een zogenaamd Open Depot te realiseren waardoor bezoekers een beeld krijgen van het verzamelbeleid van het Museum van deTwintigste Eeuw.

- advertentie -

In de bewuste zaal heeft het museum grote glazen wandkasten laten plaatsen met daarin rijen stellingen. Er zijn duizenden objecten te vinden: van complete serviezen tot lampen, van strijkijzers tot scheerapparaten en van Tomado tot Tupperware. Allemaal voorzien van een labeltje met een nummer en geregistreerd in de computer. Aan bezoekers en scholieren, wordt ook uitgelegd dat musea niet alleen objecten tonen, maar ook verzamelen en beheren.

Nadat alle zalen op orde waren in het nieuwe, grotere museum, werd het Open Depot opnieuw ingericht. Het vernieuwde depot is één van twaalf zalen in het museum. Op dit moment zijn er vier wisselexposities in het museum te zien naast de permanente collectie. Het museum is zeven dagen per week geopend.

rijksmuseum-logo-huisstijl-gr
Foto: RijksmuseumHet Rijksmuseum Amsterdam heeft sinds woensdag een nieuw…
Kasteel Duivenvoorde
Kasteel Duivenvoorde - Foto: CC/M.MinderhoudHet Haags Historisch Museum lanceert…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: