Kijktip: 3D-animatie van de Tweede Gouden Eeuw

Na een animatie over de groei van Amsterdam tijdens de zeventiende eeuw is er nu ook een animatie gemaakt waarin te zien is hoe de hoofdstad groeide tijdens de Tweede Gouden Eeuw.

Stadsarchief Amsterdam liet de animatie maken voor de tentoonstelling Heineken’s Amsterdam. Deze tentoonstelling vertelt onder meer hoe Amsterdam zich tussen 1800 en 1900 ontwikkelde. De eeuw begon nog rustig maar vanaf de jaren 1860 groeit de stad enorm. In de vijf minuten durende animatie is onder meer te zien hoe het Paleis voor Volksvlijt en het Rijksmuseum worden ontwikkeld. De animatie is gemaakt door THING.

Zie ook: Zo groeide Amsterdam in de Gouden Eeuw
…en: Amsterdam rond 1890, in kleur

- advertentie -
'De Bezetting' - dvd-box, 23 uur film
'De Bezetting' - dvd-box, 23 uur filmDe bekende…
The Passion, Groningen 2014 (Willem-Jan de Bruin)
The Passion, Groningen 2014 (Willem-Jan de Bruin)Het evenement…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: