Kim Putters voorzitter commissie samenwerken musea

Kim Putters - Foto: CC / PvdA

Kim Putters – Foto: CC / PvdA

Kim Putters is de nieuwe voorzitter van de commissie van de Museumvereniging die musea adviseert over samenwerken. Hij volgt daarmee Irene Asscher-Vonk op die eerder twee rapporten hierover publiceerde, Musea voor Morgen en Proeven van Partnerschap. Asscher-Vonk is sinds 1 januari 2014 voorzitter van de Museumvereniging.


Putters heeft als opdracht een eindrapport op te leveren in oktober 2014 aan minister Bussemaker over de effecten van samenwerking in de museumwereld. De nieuwe voorzitter over zijn opdracht:

“Musea vertegenwoordigen een grote maatschappelijke waarde, die moet behouden blijven. Met mijn voorzitterschap kan ik daaraan een bijdrage leveren door musea te adviseren over effectief en efficiënt samenwerken.”

De commissie Putters bestaat verder uit Manfred Sellink, directeur Musea Brugge en Pieter Geelen, directeur TomTom en oprichter van de Turing Foundation. Claartje Bunnik is secretaris. De drie werkten eerder samen aan de publicatie Proeven van Partnerschap.

Kim Putters (1973) is sinds 2013 directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Ook bekleedt hij vanaf 2013 als bijzonder hoogleraar de leerstoel Beleid en Sturing van de Zorg in de Veranderende Verzorgingsstaat van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Voor de Partij van de Arbeid was hij van 2003 tot 15 juni 2013 lid van de Eerste Kamer.

- advertentie -
Karl en Luise Kautsky (IISG)Tientallen archieven uit de…
Francisco FrancoIn het Verzetsmuseum in Amsterdam is vanaf…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele app



Geschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:



Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisser



Download onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: