Kinderen centraal tijdens Museumprijs 2012

Museumprijs 2012

De verkiezing voor de jaarlijkse Museumprijs is deze week weer van start gegaan. Tijdens deze editie van de prijs staan kinderen centraal.

De BankGiro Loterij Museumprijs wordt in 2012 uitgereikt aan het museum dat zich “het meest effectief en aansprekend richt op kinderen van vier tot twaalf jaar oud”.

Uit vijfenveertig aanmeldingen

- advertentie -heeft een vakjury inmiddels vier musea geselecteerd: het Kinderboekenmuseum (Den Haag), Naturalis (Leiden), Natuurmuseum Fryslân (Leeuwarden) en Het Scheepvaartmuseum (Amsterdam).

De vier genomineerde musea gaan nu op jacht naar stemmers. De Museumprijs is namelijk een publieksprijs. Stemmen op een van de genomineerden kan op een speciale website. Aan de prijs is een geldbedrag van 100.000 euro verbonden. Van dit bedrag kan 25 procent vrijelijk worden besteed, en 75 procent dient in overleg met en na goedkeuring van het Prins Bernhard Cultuurfonds te worden bestemd voor één of meer projecten op het werkterrein van het winnende museum.

Eerdere edities van de Museumprijs werden gewonnen door het Hunebedmuseum in Border (2008), het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem (2009) en Museum Boijmans Van Beuningen (2010).

De Museumprijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij en wordt georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Museumvereniging.

schielandshuis-werkstijl-gr
Afb: SchielandshuisIn het Schielandshuis in Rotterdam is sinds enkele…
rijksmuseum-dutch-flowers-2-gr
Jacob Marrel, Stilleven met bloemvaas en dode kikvors, 1634Het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: