Kinderen keuren musea met mobiele app

Museuminspecteurs

Nederlandse musea lopen al geruime tijd het ‘risico’ bezocht te worden door jonge Museuminspecteurs. Deze kinderen komen gewapend met een inspectielijst naar het museum om te onderzoeken hoe kindvriendelijk de instelling is. Dankzij de ontwikkeling van een mobiele app kunnen kinderen de musea sinds vrijdag nog eenvoudiger keuren.

Museuminspecteurs is een initiatief


van de ANWB en de Nederlandse Museumvereniging, speciaal voor kinderen tot en met twaalf jaar. Sinds november 2011 worden er al musea door kinderen gekeurd en elk jaar krijgt het museum met de beste cijfers de titel Beste Kidsproof Museum.

- advertentie -

Het kind dat de meeste stemmen kreeg voor zijn of haar ingevulde inspectierapporten, krijgt daarnaast de titel Museuminspecteur van het jaar. Inspectierapporten van de kinderen worden verzameld op een website.

De mobiele app om musea te keuren kan gratis gedownload worden en is zowel beschikbaar voor iPhones als voor Android. Kinderen van groep vier en vijf van de Cornelis Vrijschool uit Amsterdam probeerden de Museuminspecteurs app vrijdag als eerste uit in Tropenmuseum Junior.

De keus van Historiek:

zhu-yuanzhang-gr
Zhu Yuanzhang, grondlegger van de Ming-dynastieDe Nieuwe Kerk in…
Detail van een van de werken van Rembrandt uit de collectie van het Teylers Museum
Detail van een van de werken van Rembrandt uit…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: