Kinderen van foute ouders – Chris van der Heijden

Kinderen van foute ouders - Chris van der Heijden

Kinderen van foute ouders – Chris van der Heijden

De Tweede Wereldoorlog blijft ons achtervolgen met nieuwe en oude verhalen. In dit boek heeft Chris van der Heijden verhalen verzameld waarvan sommigen nog altijd denken dat ze beter niet verteld worden.

Pijnlijk, ontroerend, hard, verhelderend. Belangrijk is het om te lezen wat kinderen hebben meegemaakt die de pech hadden geboren te worden in een gezin dat aan de foute kant stond: die van de Duitsers of de NSB.

Kort na de oorlog was hun verhaal een taboe, dat is het nog lang gebleven en in de meest schrijnende gevallen is het dat nog steeds. Chris van der Heijden geeft deze kinderen een stem.

Lees ook de bespreking: Buitenstaanderschap – kinderen van foute ouders

- advertentie -

Kinderen van foute ouders – Chris van der Heijden
Hun verhaal

ISBN: 9789045026220
Uitgever: Atlas Contact
Paperback, 256 pagina’s
Prijs: € 19,99

Bestel dit boek bij:

Confucius, de gesprekken
Confucius, de gesprekkenConfucius (551-479 v.Chr.) is naast Lao…
Foto: stck.xchng
Zij waren náoorlogse slachtoffers: de kinderen die de pech hadden dat hun…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: