Kinderen vinden Continium leukste museum van Nederland

Museuminspecteurs

Net als vorig jaar is het Discovery Center Continium in Kerkrade door Museuminspecteurs in de leeftijd tot en met twaalf jaar uitgeroepen tot het leukste museum van Nederland.

Museuminspecteurs is een initiatief van de ANWB en de Nederlandse Museumvereniging, speciaal voor kinderen tot en met twaalf jaar. Sinds november 2011 worden er al musea door kinderen gekeurd en elk jaar krijgt het museum met de beste cijfers de titel Beste Kidsproof Museum.


- advertentie -

Discovery Center Continium

Net als vorig jaar is die titel nu dus naar het Discovery Center Continium in Kerkrade gegaan. Het museum kreeg van de inspecteurs het hoogste gemiddelde cijfer van een 9.3, een tiende hoger dan vorig jaar. Het museum is gewijd aan de geschiedenis van de laatste 150 jaar industrie en samenleving.

In ongeveer een jaar tijd vulden in totaal 1535 Museuminspecteurs 3384 inspectierapporten in van 396 verschillende Nederlandse musea. Dit jaar kon dat voor het eerst ook met de Museuminspecteurs App.

De winnende musea met de hoogste gemiddelde cijfers in de provincies waren genomineerd voor de titel kidsproof-Museum.

De ranglijst:

Continium, Limburg (9.3)
NEMO, Noord-Holland (9.2)
Archeon, Zuid-Holland (9.0)
Natuurmuseum Brabant, Brabant (8.9)
Geldmuseum, Utrecht (8.7)
Gevangenismuseum, Drenthe (8.6)
Nederlands Openluchtmuseum, Gelderland (8.4)
Aviodrome, Flevoland (8.2)
Nederlands Stripmuseum, Groningen (8.0)

Gerelateerde boeken:

huis-bergh-ingang
Slot Loevestein - Foto: CC/Niels Aankomende maandag wordt de…
Vlag uit de collectie van het Maritiem Museum RotterdamBij…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: