Klachten over spatie Rijksmuseum

Onthulling van het logo

Bij de stichting Signalering Onjuist Spatiegebruik (SOS) zijn enkele honderden klachten binnengekomen over het nieuwe logo van het Rijksmuseum. Dat meldt de NOS zaterdag.

Het museum lanceerde onlangs een nieuw logo waar een speciale letterfamilie voor werd gemaakt. Het logo werd ontworpen door internationaal ontwerpster Irma Boom. Tussen ‘Rijks’ en ‘museum’ is in het nieuwe logo een kleine spatie te vinden.

Tot onvrede

- advertentie -van de stichting Signalering Onjuist Spatiegebruik die in anderhalve week al enkele honderden klachten binnenkreeg.

SOS vecht tegen het onjuist gebruik van spaties in het Nederlands. De spatie hoort volgens de stichting ook niet thuis in het logo. Een woordvoerder van de stichting spreekt van een “joekel van een taalfout”.

Bij de lancering van het logo liet ontwerper Irma Boom weten dat de spatie er is gekomen, omdat er volgens haar sprake is van twee woorden: ‘Rijks’ en ‘Museum’. De SOS is van mening dat er gewoon een grote fout is gemaakt.

croquet-historisch-gr
Croquetspel - Winslow Homer, 1864Op de zogenaamde Klosbaan van…
rijksmuseum-myra-may-gr
Rijksmuseum Amsterdam - Foto: Myra MayNa een verbouwing van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: