Klassieke computerspelletjes spelen in browser

Atari 2600: Space Invaders

Atari 2600: Space Invaders

Internet Archive, een organisatie die onder meer kopieën maakt van websites zodat de informatie daarop niet verloren gaat, heeft een serie klassieke computerspelletjes uit de jaren 70 en 80 gratis beschikbaar gemaakt op zijn website.


Met behulp van zogenaamde emulatoren zijn deze spelletjes in de eigen browser te spelen. De collectie bevat spellen van vijf vroege consoles waaronder de Atari 2600, Magnavox Odyssey en Colecovision.

Via de website zijn onder meer klassiekers als Donkey Kong, Pacman, Space Invaders en Frogger te spelen. De spellen hebben momenteel nog geen geluid, maar dat probleem is binnenkort waarschijnlijk verleden tijd.

Het is de bedoeling dat de spelcollectie de komende maanden flink wordt uitgebreid.

- advertentie -
Nieuwegracht in Utrecht - Foto: CC/JapiotAfgelopen oktober stortte…
The Antarctic Heritage Trust
Alexander Stevens aan boord van de Aurora in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: